Wat is Bioptron ® Licht- en kleurentherapie?

Lichttherapie ondersteunt en stimuleert de zelfregenererende kracht van lichaam en geest. Kleuren en gekleurd licht worden sinds eeuwen in alle hoeken van de wereld gebruikt.

In het oude Egypte werd lichttherapie als ondersteuning van andere therapievormen gebruikt. In die tijd bestond Bioptron® nog niet en werd er gebruik gemaakt van de zon.

Ook de Grieken gebruikten zonlicht maar gingen een stap verder door specifieke kleuren te filteren. Het woord "heliotherapie" of zonlichttherapie danken we overigens aan de oude Grieken en hun zonnegod Helios. De zon geeft ons licht, warmte en energie, samen met water de basis van alle leven.

Het principe

Elke materie, cel of atoom en dus ook ons lichaam ontstaat en bestaat uit energie met een eigen trilling. Deze trilling wordt beïnvloed door zijn omgeving wat men resonantie kan noemen. Hierbij neemt materie de trillingsfrequentie uit de omgeving over. Zo gaan ook de cellen van uw lichaam meetrillen met de frequentie van het licht tijdens een behandeling.

Bij het gebruik van kleuren wordt nog specifieker gewerkt gezien elke kleur zijn eigen frequentie heeft. Zo wordt de belichting volledig afgestemd op de noden van uw lichaam.

Het resultaat

De biostimulerende werking van Bioptron® licht- en kleurentherapie regenereert en vitaliseert het hele lichaam tot op celniveau. Hierdoor ontvangen niet alleen de huid maar ook onderliggende weefsels en structuren de weldaad van deze behandeling. Lichttherapie heeft een rustgevend en positief stimulerend effect op lichamelijk en geestelijk vlak.

Lichttherapie kleurt je leven!